ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Au fost semnate contracte de finanțare cu noi beneficiari de proiecte de infrastructură în nordul ţării

10:04 | 22.02.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 22 feb. /MOLDPRES/. Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord a semnat recent contracte de finanțare cu noi beneficiari și parteneri în cadrul proiectelor de infrastructură care, în următorii doi ani, vor fi implementate în mai multe localități din Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova, transmite MOLDPRES. 

Contractele de finanțare respective vizează o parte din cele 11 proiecte, incluse în Planul anual de finanțare din mijloacele financiare ale Fondului Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR) pentru anul 2022.  Beneficiarii acestora dispun în prezent de documentația necesară pentru demararea procesului de implementare a proiectului.

În următoarea perioadă, vor fi semnate contracte de finanțare și cu ceilalți beneficiari ai proiectelor care, în prezent, actualizează documentația necesară.

Noile proiecte de infrastructură vor obține finanțare din FNDR, conform Documentul Unic de Program (DUP) pentru perioada 2022-2024.

În anul curent, Regiunea de Dezvoltare Nord va beneficia de 104,8 milioane de lei pentru implementarea a 11 proiecte de dezvoltare regională noi, incluse în DUP pentru perioada 2022-2024. Importante surse financiare din FNDR urmează să fie valorificate pentru implementarea a cinci proiecte de aprovizionare cu apă și canalizare, cinci proiecte de valorificare a patrimoniului istoric și de revitalizare a zonelor urbane și un proiect de valorificare a infrastructurii de afaceri.

Foto: ADR Nord

img22001288

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!