ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Miniștrii de Externe ai R. Moldova și Italiei au semnat o declarație comună

09:52 | 15.03.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 15 mar. /MOLDPRES/. Miniștrii de Externe Nicu Popescu și Luigi Di Maio au semnat astăzi, la Chișinău, o declarație comună între Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene și Ministerul Afacerilor Externe și Cooperării Internaționale al Republicii Italiene, comunică MOLDPRES.

Șeful diplomației de la Chișinău a menționat că, în anul curent, sunt marcați 30 de ani de la stabilirea relațiilor bilaterale. „Este un moment când marcăm 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre țările noastre. În această perioadă am stabilit o relație de prietenie. În aceste momente apreciem solidaritatea Italiei față de R. Moldova, care în ultimele săptămâni a primit peste 300 de mii de refugiați. Actualmente, pe teritoriul nostru se află peste 100 de mii de refugiați”, a spus Popescu.

El a precizat că în cadrul întrevederii de astăzi au fost abordate și subiecte ce vizează agenda de integrare europeană a R. Moldova, situația din regiune în contextul războiului din Ucraina, fluxul de refugiați și criza umanitară.

Ministrul Afacerilor Externe și Cooperării Internaționale al Republicii Italiene, Luigi Di Maio, a reiterat sprijinul Italiei pentru țara noastră și a mulțumit autorităților de la Chișinău pentru suportul acordat în procesul de repatriere a cetățenilor italieni din Ucraina. El a precizat că va fi dezvoltat un proiect de 10 milioane de euro în comun cu fondul ONU pentru a oferi asistență minorilor și cetățenilor vârstnici din regiune.

Astăzi, șefului diplomației italiene va avea întrevederi cu președintele Maia Sandu, speakerul Igor Grosu și prim-ministrul Natalia Gavrilița.

img22001938

img22001938

img22001938

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!