ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A început reabilitarea Teatrului de Vară din Parcul „Valea Morilor” din capitală

11:05 | 05.04.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 5 apr. /MOLDPRES/. Municipalitatea Chișinău a început lucrări de reabilitare a amfiteatrului de la Teatrul de Vară din Parcul „Valea Morilor”, transmite MOLDPRES.

Potrivit informațiilor prezentate de experții primăriei, lucrările presupun demontarea rândurilor de scaune vechi din lemn, aflate într-un grad înalt de deteriorare, repararea sau instalarea unor piloni din beton-armat şi montarea unor noi scaune. De asemenea vor fi instalate suplimentar două rânduri de scaune.

Primăria vrea să mărească capacitatea Teatrului de Vară la circa 7000 de locuri pe scaune, ceea ce va reconfirma statutul de cel mai mare teatru în aer liber din Europa. Anterior capacitatea teatrului era de până la 6000 de locuri.

În același timp, primarul Ion Ceban a dat asigurări că după executarea acestor lucrări municipalitatea Chișinău va identifica resurse financiare şi pentru reparaţia scenei.

Foto: libertv.md

img22002576

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!