ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Moldova va adera la Rețeaua Europeană de Poliție Rutieră

14:51 | 06.04.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 6 apr. /MOLDPRES/. Republica Moldova va adera la Rețeaua Europeană de Poliție Rutieră. Decizia a fost anunțată astăzi după întrevederea secretarului general al MAI, Serghei Diaconu, cu Paolo Cestra, președintele de onoare al Roadpol, comunică MOLDPRES.

„Republica Moldova tinde să devină parte a marii familii europene, unde printre criteriile importante sunt standardele de securitate, în special în domeniul circulației rutiere. Această conlucrare ne va permite implementarea proiectelor comune cu instituțiile de ordine publică europene și alinierea la standardele de dotare a subdiviziunilor poliției cu echipamente, pe categorii de angajați, inclusiv gender. Această colaborare va crește calitatea serviciilor polițienești, va duce la îmbunătățirea schimbului de informații între noi și instituțiile de aplicare a legii din Uniunea Europeană, precum și va spori securitatea transnațională”, a menționat  după întrevedere Serghei Diaconu.

Conform sursei citate, drept urmare a aderării la rețea, poliția va avea acces la o bază de date mai complexă și la diverse programe pentru sporirea mobilității patrulelor poliției rutiere. La fel, vor putea fi efectuate operațiuni comune cu schimb de specialiști și echipamente performante.

Roadpol este o rețea europeană a poliției rutiere, prezentă în 28 țări. Scopul organizației este de a reduce numărul de decese pe drumurile europene.

Foto: MAI

img22002628

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!