ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O treime din construcția drumului de ocolire a satului Slobozia Mare, Cahul, a fost executată

15:12 | 20.04.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 20 apr. /MOLDPRES/. Progresul lucrărilor de construcție a drumului de ocolire a localității Slobozia Mare din raionul Cahul și dificultățile întâmpinate la executarea contractului au fost discutate astăzi de reprezentanții Administrației de Stat a Drumurilor (ASD), în cadrul unei şedinţe de lucru cu antreprenorul, transmite MOLDPRES.

“Construcția a 18,2 km ai drumului de ocolire a localității Slobozia Mare arată un progres de efectuare a lucrărilor de circa 37%, antreprenorul asumându-și finalizarea lucrărilor de bază în luna septembrie 2022. În prezent, acesta execută lucrări de montare a podețelor, finalizează lucrările de terasament și planifică începerea substratului din balast”, indică ASD.

Contractul semnat cu „Metag Insaat Ticaret A.S” prevede lucrări de construcție integrală a sistemului rutier pe o lățime a părții carosabile de şapte metri, inclusiv 550 000 m3 de lucrări de terasament, 31 de podețe, trei stații de așteptare a transportului public, marcaj rutier și instalare a 960 de indicatoare.

Lucrările de construcție a drumului ce face conexiunea cu vama Giurgiulești, frontiera cu România, au o valoare de peste 18 milioane de euro, acordați din împrumutul oferit Guvernului Republicii Moldova de către Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare.

Foto: ASD 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!