ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pompierii îndeamnă populația să evite situaţiile de risc în cimitire şi biserici de Paștele Blajinilor

09:28 | 29.04.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 29 apr. /MOLDPRES/. Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) vor asigura securitatea antiincendiară și prevenirea situațiilor de risc în lăcașele sfinte și cimitirele din țară, transmite MOLDPRES.

„De Paștele Blajinilor, peste şase sute de salvatori și pompieri IGSU, cu două sute de unități de tehnică, vor fi gata să intervină la stingerea incendiilor și lichidarea consecințelor situațiilor excepționale. Totodată, în ajunul sărbătorilor, pompierii atenționează oamenii despre necesitatea respectării regulilor antiincendiare”, indică Inspectoratul.

Specialiștii îndeamnă oamenii să nu utilizeze focul deschis la igienizarea gospodăriilor, terenurilor, precum și la lichidarea gunoiului menajer. O atenție sporită trebuie să fie acordată acțiunilor de curățire a teritoriilor cimitirelor. Cetățenii sunt atenționați să nu aprindă vegetația uscată sau gunoiul depozitat pentru a evita producerea incendiilor.

Pompierii recomandă persoanelor să mânuiască cu grijă lumânările și candelele aprinse. „Nu este indicată lăsarea acestora fără supraveghere. Oamenii sunt rugați să renunțe la coroane și flori artificiale pe mormintele apropiaților, astfel evitând aprinderea acestora și răspândirea rapidă a focarelor”, se arată în adresarea IGSU.

În caz de situații excepționale oamenii pot solicita ajutor, apelând Serviciul 112.

Paştele Blajinilor va fi marcat în zilele de duminică şi luni, 1-2 mai, însă în unele localităţi evenimentul pomenirii celor răposaţi are loc şi în ziua de sâmbătă.

img22003264

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!