ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Germania va investi 9 mln euro în construcția unei noi stații de epurare la Cahul

15:58 | 29.04.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 29 apr. /MOLDPRES/. Primăria municipiului Cahul și Consorțiul turc Alkatas-Metag au semnat ieri Acordul privind proiectarea și construcția unei noi Stații de epurare a apelor uzate (SEAU) pentru orașul Cahul și satele învecinate - Cotihana, Roșu, Crihana Veche, transmite MOLDPRES.

Valoarea lucrărilor de proiectare și construcție a stației de epurare constituie nouă milioane de euro, termenul de executare fiind de 24 luni.

Construcția SEAU este unul din obiectivele cheie ale Proiectul de alimentare cu apă și canalizare din raionul Cahul, cu un buget total de 36,5 mln de euro, oferit sub forma de grant de către Guvernul German (23,5 mln de euro), și Uniunea Europeană (13 mln de euro) prin intermediul Băncii Germane KfW.

Suplimentar, proiectul prevede modernizarea rețelelor de apă şi canalizare în orașul Cahul, satele Cotihana și Crihana Veche, precum și crearea unui serviciu durabil în raionul Cahul, cu un număr total de 39 mii de beneficiari. Proiectul este implementat conform regulamentelor Băncii KfW.

La 30 aprilie 2022, Republica Moldova și Germania vor marca 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice bilaterale. În această perioadă, Germania a oferit ţării noastre un sprijin de peste 150 de milioane de euro, în cooperarea tehnică și financiară.

foto: Oficiul KfW Chișinău  

img22003278

img22003278

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!