ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Merele moldovenești au fost exportate în aprilie în 18 țări

10:01 | 10.05.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 10 mai. /MOLDPRES/. Merele produse în Republica Moldova au fost exportate în luna aprilie spre 18 destinații, transmite MOLDPRES cu referire al Asociaţia Moldova Fruct.

Potrivit sursei citate, producătorii au reușit să comercializeze în luna precedentă mai mult de 25 mii tone de mere, comparativ cu 20 mii tone vândute în aceeași perioadă a anului trecut.

Fructele moldovenești au ajuns în Federația Rusă, România, Armenia, Belarus, Arabia Saudită, Irak, Qatar, Emiratele Arabe Unite etc. Se poartă discuții pe această dimensiune cu Egipt, India și China.

Totodată, circa 10-12 mii tone au fost consumate pe piața internă, iar o parte au fost transportate la procesare, conform Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare.

În prezent, în stoc mai sunt circa 45 mii tone de mere. „Important e că merele moldovenești de calitate sunt solicitate, ceea ce inspiră încredere că până la apariția primelor fructe proaspete din roada anului 2022, toate merele vor fi comercializate”, indică ministerul de resort. 

Foto: Moldova Fruct

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!