ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În Anenii Noi va fi creat un Hub Naţional de turism sportiv

08:48 | 11.05.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 11 mai. /MOLDPRES/. Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Centru, Primăria orașului Anenii Noi și întreprinderea executoare au semnat recent un contract de antrepriză în cadrul proiectului regional ce prevede crearea unui Hub Național de turism sportiv în orașul Anenii Noi, finanțat din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL) și cofinanțat de aplicantul proiectului, transmite MOLDPRES.

Conform contractului, în decurs de douăzeci de luni, compania desemnată s-a angajat să execute lucrările prevăzute în contractual de antrepriză, care țin de construcția unei clădiri, ce va servi ca Centru de pregătire a loturilor olimpice naționale de triatlon, ciclism, motocros și caiac-canoe, precum și ca Academie pentru copii, punct de închiriere/reparație a echipamentului și de vânzare a produselor locale.

De asemenea, se prevede amenajarea parcărilor asfaltate și de prundiș pentru rulote, desfășurarea de festivaluri, concerte, carting etc.; amenajarea lacului pentru natație și caiac-canoe și a plajei adiacente (cu vestiare, duș și WC); construcția a opt căsuțe rustice pentru cazarea turiștilor; amenajarea terenului de joacă pentru copii, a unui parc ş.a.

„Astfel de evenimente adună sute de participanți și mii de spectatori, pretutindeni vor fi banere de promovare a brandului turistic al Regiunii de Dezvoltare Centru, a atracțiilor turistice și a produselor locale din Anenii Noi, Căușeni și Ștefan Vodă, iar comercianții locali vor putea să-şi vândă produsele în spațiile special amenajate sau rulote-magazin”, explică ADR Centru.

Valoarea contractului de antrepriză constituie 24 407 200,31 lei, contribuția Primăriei orașului Anenii Noi fiind de 2 675 276,04 lei.

Foto: ADR Centru

img22003516

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!