ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Sângerei au început lucrările de modernizare prin dezvoltarea infrastructurii oraşului

09:12 | 11.05.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 11 mai. /MOLDPRES/. Orașul Sângerei va fi modernizat prin realizarea coeziunii teritoriale și dezvoltarea infrastructurii publice. Este obiectivul general al unui proiect de dezvoltare regională implementat de Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Nord din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL), transmite MOLDPRES.

Pentru realizarea proiectului, ieri la Sângerei au început lucrările de modernizare a localităţii prin dezvoltarea infrastructurii publice. Cu această ocazie, în incinta Primăriei orașului a avut loc o ședință tehnică privind coordonarea lucrărilor prevăzute de cele două contracte de antrepriză semnate recent la ADR Nord.

Conducerea ADR Nord, autorități publice locale, responsabilul tehnic, antreprenorii care vor efectua lucrările de revitalizare urbană, au discutat despre rolul, responsabilitățile și procedurile de interacțiune între părțile implicate în procesul de implementare a contractelor de execuție a lucrărilor. Ulterior, participanții la ședință s-au deplasat în șantier pentru a inspecta unele locații vizate de proiect.

Două companii s-au angajat să execute lucrările de revitalizare urbană în decurs de cinci luni.

Valoarea contractelor de antrepriză încheiate cu cele două companii constituie 14,72 milioane de lei, din sursele FNDRL, contribuția Primăriei orașului Sângerei fiind de 10%.

În acest an, din sursele FNDRL, ADR Nord implementează în nordul țării trei noi proiecte de revitalizare urbană. Unul dintre acestea este proiectul „Sângerei – orașul incluziunii teritoriale”, depus de Primăria orașului Sângerei în cadrul Apelului de selectare a proiectelor de dezvoltare regională pentru perioada 2021-2023. Conform Programului Operațional Regional Nord pentru perioada 2022-2024, astfel de proiecte își propun să consolideze rolul și funcțiile orașelor în sporirea competitivității regiunii.

Foto: ADR Nord

img22003517

img22003517

img22003517

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!