ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

IGSU va lansa un curs de instruire în domeniul acordării primului ajutor

09:52 | 12.05.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 12 mai. /MOLDPRES/. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență /IGSU/ va desfășura, în perioada 19-20 mai, un curs pilot de instruire în domeniul acordării primului ajutor pentru populația civilă, comunică MOLDPRES.

Potrivit IGSU, cursul este destinat populației civile și are drept scop instruirea pentru intervenții în caz de urgențe cardiovasculare, traumatologice, neurologice și pediatrice.

Printre obiectivele principale ale cursului de instruire în domeniul acordării primului autor se numără: recunoașterea și deosebirea situațiilor care necesită acordarea primului ajutor; aplicarea calitativă și eficientă a principiilor de examinare a victimei; evaluarea corespunzătoare a gravității stării victimei; acordarea adecvată a tehnicilor de prim ajutor; cunoașterea paradigmei utilizării mijloacelor special, folosite în acordarea primului ajutor de bază; aplicarea corectă a competențelor deținute din perspectiva teoretică și practică a principiilor de reanimare.

Foto: IGSU

img22003547

img22003547

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!