ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Străzile din Talmaza, Ștefan Vodă au fost iluminate cu sprijinul SUA

12:57 | 17.05.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 17 mai. /MOLDPRES/. Circa şase mii de locuitori ai satului Talmaza din raionul Ştefan Vodă vor beneficia de sistem extins de iluminat public stradal, pe o porțiune de 12,2 km, în mai multe cartiere din localitate. Proiectul este în valoare de 78 de mii de dolari, dintre care circa 48 de mii a fost investiția Guvernului Statelor Unite, prin proiectul Comunitatea Mea, transmite MOLDPRES.

”Mă bucur că lumina a ajuns și pe străzile din această parte a localității. Problema iluminatului public a fost pusă drept prioritate și trebuia rezolvată, pentru ca femeile, copiii şi persoanele în etate să se simtă în siguranță pe străzile din sat”, a menționat primarul de Talmaza, Eugen Prutean.

La rândul său, Scott Hocklander, şeful Misiunii Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) în Moldova, a apreciat înalt colaborarea dintre autorităţile locale și cetățeni. „Suntem încântați de ospitalitatea, dorința, efortul oamenilor și autorităților publice locale de a-și păstra tradițiile, de a îmbunătăți serviciile publice și de a pune în valoare potențialul turistic deosebit al localității”, a spus şeful USAID în ţara noastră.

Guvernul Statelor Unite, prin intermediul Agenției USAID și Programului Comunitatea Mea, implementat de IREX, susține 92 de localităţi din întreaga țară cu scopul de a eficientiza guvernarea locală și implementa proiecte de infrastructură, care îmbunătățesc serviciile publice, cum ar fi drumuri și trotuare, iluminat stradal, clădiri publice, școli, grădinițe, case de cultură etc.

Foto: IREX

img22003662

img22003662

img22003662

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!