ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În săptămâna trecută, încasările Serviciului Vamal s-au ridicat la peste 681,3 mln de lei

09:40 | 13.06.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 13 iun. /MOLDPRES/. Încasările Serviciului Vamal la bugetul de stat s-au ridicat, în perioada 6 - 12 iunie, la peste 681,3 milioane de lei (circa 35 de milioane de euro), mai mult cu 20% față de sarcina bugetară stabilită pentru acest interval, transmite MOLDPRES.

Potrivit autorității vamale, în perioada de referință, de către persoane fizice au fost introduse bunuri a căror valoare în vamă depășește limita neimpozabilă, fiind încasate plăți în valoare de peste 16,1 milioane de lei, ceea ce reprezintă 2,4% din totalul sumei încasate pentru perioada respectivă.

De asemenea, pe parcursul săptămânii trecute, au fost perfectate 10 310 declarații vamale, iar fluxul mijloacelor de transport a constituit 88 196 de traversări. La capitolul combaterea fraudelor, în perioada vizată au fost constatate 51 de încălcări ale legislației vamale și aplicate amenzi în sumă de peste 161 mii de lei.

De la începutul anului curent, Serviciul Vamal a colectat la bugetul de stat 13,7 miliarde de lei, fiind atestată o creștere de 24% față de încasările din intervalul corespondent al anului 2021.

Foto: Serviciul Vamal

img22004413

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!