ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Au început lucrările de reabilitare și dotare a Incubatorului de Afaceri din Soroca

12:59 | 17.06.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 17 iun. /MOLDPRES/. Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Nord a dat start lucrărilor de reabilitare, modernizare și sporire a nivelului de eficiență energetică a clădirii Incubatorului de Afaceri din Soroca. Activităţile preconizate în contractul de antrepriză au fost coordonate ieri, în cadrul unei şedinţe tehnice cu responsabilii de proiect, transmite MOLDPRES.

În cadrul proiectului va fi dotat și amenajat un laborator pentru studierea limbilor străine, precum și alte cinci laboratoare de afaceri ale instituțiilor de învățământ beneficiare.

Managerul incubatorului de Afaceri din Soroca, Liliana Babără, susține că idea principală care a stat la baza dezvoltării proiectului a fost de a încuraja, prin multiple instrumente, antreprenoriatul în Regiunea de Dezvoltare Nord, prin cointeresarea, în primul rând, a tinerilor să-și creeze propria afacere.

Printre beneficiarii proiectului se numără cei 20 de rezidenți ai Incubatorului de Afaceri din Soroca, elevii de la instituțiile de învățământ din Soroca, circa 80 de mii de locuitori și cel puțin 50 de agenți economici din raioanele Soroca, Florești, Drochia și Dondușeni.

În decurs de șapte luni, antreprenorul  s-a angajat să execute lucrări de termoizolare clădirii Incubatorului. Valoarea contractului de antrepriză constituie 5,53 de milioane de lei (circa 300 de mii de euro), contribuția beneficiarului fiind de 10%. Lucrările vor fi executate în cadrul proiectului „Rețeaua Start-up Hub: Laboratoare antreprenoriale din Regiunea de Dezvoltare Nord”, implementat de ADR Nord din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională și Locală.

Foto: ADR Nord

img22004566

img22004566

img22004566

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!