ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova a primit statutul de țară candidată pentru aderarea la UE

21:36 | 23.06.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 23 iun. /MOLDPRES/. Republica Moldova și Ucraina au primit statutul de țară candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană. Anunțul a fost făcut în seara zilei de astăzi de către președintele Consiliului European, Charles Michel, transmite MOLDPRES.

Decizia Consiliului European a fost aprobată în unanimitate.

Oficialul european a felicitat șefii de stat a celor două țări și a calificat decizia Consiliului European drept „un moment istoric”.

Statutul de candidat la aderarea la Uniunea Europeană poate oferi unei ţări beneficii concrete, de exemplu datorită faptului că aceasta devine mai atractivă pentru investiții, fluxurile comerciale sunt mai ușoare şi stabilitatea este mai mare.

În urma recomandărilor prezentate anterior de către Comisia Europeană privind acordarea Republicii Moldova statutul de țară candidată pentru integrarea în UE, autoritățile de la Chișinău s-a arătat determinată în procesul de avansare în realizarea reformelor din domeniile-cheie precum: justiția, combaterea corupției și administrația publică.

Cererea de aderare a țării noastre la Uniunea Europeană a fost semnată de președintele Republicii Moldova la data de 3 martie curent.

img22004732

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!