ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Meteorologii au anunţat Cod Galben de pericol excepţional de incendiu

12:52 | 24.06.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 24 iun. /MOLDPRES/. Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a anunţat până pe 1 iulie Cod Galben de pericol excepţional de incendiu, transmite MOLDPRES. 

Conform meteorologilor, în perioada 25 iunie - 1 iulie, pe întreg teritoriul ţării se anunţă pericol excepțional de incendiu (clasa V) cu caracter natural și amenințare de incendiere a fâșiilor forestiere și a culturilor agricole.

În acest sens, salvatorii şi silvicultorii avertizează că este posibilă aprinderea terenurilor agricole, a depozitelor de furaje, zonelor cu vegetaţie forestieră, locuinţelor şi anexelor gospodăreşti.

Serviciile respective cer populaţiei să evite utilizarea focului deschis în apropierea locuinţelor, anexelor gospodăreşti şi a depozitelor de furaje, pe terenuri acoperite de vegetaţie uscată, mai ales atunci când sunt amplasate în apropiere de păduri, plantaţii sau obiective cu risc ridicat de incendiu. Totodată, este recomandată restricţionarea efectuării lucrărilor care creează condiţii favorizante pentru producerea de incendii prin degajări de substanţe volatile sau supraîncălziri excesive.

Conform SHS, după o perioadă răcoroasă, în următoarele zile canicula revine, iar termometrele vor indica până la 34 grade Celsius.

Foto: SHS

img22004754

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!