ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul britanic este îngrijorat că Ucraina ar putea fi nevoită să accepte o pacea "rea"

10:47 | 25.06.2022 Categorie: Externe

Londra, 25 iun. /MOLDPRES/. Premierul Marii Britanii Boris Johnson şi-a exprimat sâmbătă îngrijorarea că Ucraina ar putea fi obligată să încheie cu Rusia o pace neconvenabilă, relatează MOLDPRES cu referire la AGERPRES.

Premierul Regatului Unit a afirmat la summitul din Rwanda al Commonwealthului că anumite  consecinţe economice ale războiului creează o presiune asupra Kievului.

"Prea multe ţări spun că este vorba de un război european care nu este necesar, deci presiunea va creşte pentru a-i încuraja, poate pentru a-i forţa pe ucraineni către o pace rea", a spus Johnson.

Premierul britanic a apreciat că dacă preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, va reuşi să îşi atingă obiectivele din Ucraina, vor fi consecinţe periculoase pentru securitatea internaţională şi va avea loc "un dezastru economic pe termen lung".

Foto: cnn.com

img22004767

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!