ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CEC a aprobat Conceptul Sistemului de vot prin internet „e-Votare”

16:12 | 27.06.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 27 iun. /MOLDPRES/. Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat astăzi Conceptul Sistemului de vot prin internet „e-Votare”, transmite MOLDPRES.

Documentul a fost susținut cu votul a cinci membri ai Comisiei. Alți trei membri s-au abținut de la procesul de vot.

În cadrul prezentării documentului, au fost enunțate părțile tehnice ale proiectului.

Președintele CEC, Angelica Caraman, a specificat că este importat să existe metode alternative în desfășurarea procesului de vot. „Trebuie să fim în pas cu noile tehnologii, mai ales că există posibilitatea să o facem. Procesul de implementare a sistemului de vot prin internet este unul complex, dar absolut necesar, fapt demonstrat și de perioada pandemică”, a spus Angelica Caraman.

În cadrul dezbaterilor, membrii CEC au atenționat că procedura de vot prin internet trebuie să fie un proces transparent și corect. Totodată, este necesar să fie minimalizate riscurile atacurilor cibernetice prin sporirea elementelor de securitate.

Conceptul Sistemului de vot prin internet „e-Votare” a fost transmis pentru examinare Guvernului și Parlamentului.

Foto: agora.md

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!