ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Artistul Lică Sainciuc a vernisat expoziția de imagini vechi „Chișinăul în culori”

09:33 | 29.06.2022 Categorie: Cultură

Chişinău, 29 iun. /MOLDPRES/. Expoziția de imagini vechi „Chișinăul în culori" a fost inaugurată la Muzeul de Istorie a Orașului Chișinău. Lucrările reprezintă reconstrucții realizate de artistul Lică Sainciuc, care astăzi împlinește vârstă de 75 de ani, transmite MOLDPRES.

Expoziția include șaisprezece fotografii vechi ale Chișinăului. Lucrările relatează câte o poveste, prezentată prin prisma imaginației și viziunii artistice a autorului. Fotografiile restaurate includ vederile: Hotelul Elveția (a doua jumătate a sec. XIX), distrus în 1941, Vedere înspre Orașul Vechi de pe clopotnița Soborului Nou: se văd bisericile Sf. Ilie și Soborul Vechi, distruse în anii ʼ50, Biserica și Clopotnița Luterană (a doua jumătate a sec. XIX), distruse în anii ʼ60, Circul Chișinăului (anii 1920), azi Filarmonica Națională, Planul Chișinăului la 1889 etc.

Evenimentul este organizat de Muzeul de Istorie a Orașului Chișinău, sub egida Direcției Cultură și în parteneriat cu Centrul de Cercetări Umaniste al USM, cu prilejul Zilei orașului, marcată pe 17 iulie.

Expoziția va putea fi vizitată până pe 15 iulie curent. 

Foto: chisinau.md

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!