ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Edineţ şi Soroca va fi realizat un proiect pentru consolidarea întreprinderilor și comunelor

09:29 | 05.07.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 5 iul. /MOLDPRES/. Până în anul 2025, la Edineț și Soroca va fi implementat proiectul „Întreprinderi și comune puternice pentru Moldova”. Proiectul este susținut de Agenţia de Cooperare Internaţională a Germaniei (GIZ) Moldova și urmărește îmbunătățirea perspectivelor socio-economice ale populației, transmite MOLDPRES.

„Dezvoltarea urbană integrată, de rând cu crearea locurilor de muncă în Regiunea de Dezvoltare Nord vor contribui la îmbunătățirea condițiilor de trai în regiune și va crea premise pentru impulsionarea activității mediului de afaceri și societății civile”, a estimat Elena Verenciuc, șef de secţie la Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Nord.

„Proiectul urmează să contribuie la bunăstarea populației locale, urmărind prioritățile Guvernului Republicii Moldova și ale cetățenilor săi. Proiectul va fi implementat pe parcursul anilor 2022-2025. Acest proiect contribuie și la programul finanțat de Uniunea Europeană „EU4Moldova – Comunități Locale” în furnizarea de bază a serviciilor municipale și dezvoltarea economică regională, cu scopul de a promova dezvoltarea municipală în mai multe raioane din țară, printre care și Edineț”, indică ADR Nord.

Proiectul „Întreprinderi și comune puternice pentru Moldova” este finanțat de Ministerul German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare și cofinanțat de Uniunea Europeană. Proiectul este implementat de GIZ Moldova în parteneriat cu Cancelaria de Stat a Republicii Moldova.

Foto: ADR Nord

img22004984

img22004984

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!