ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un depozit frigorific modern a fost inaugurat la Zagarancea, Ungheni

12:16 | 07.07.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 7 iul. /MOLDPRES/. Cooperativa de Întreprinzător ”Darurile Daciei” din satul Zagarancea, raionul Ungheni, a finalizat construcția depozitului frigorific pentru păstrarea fructelor. Acesta a fost inaugurat ieri, în prezenţa mai multor producători din ţară, transmite MOLDPRES.

Investiția a fost posibilă grație Proiectului Agricultura Competitivă în Moldova MAC-P, finanțat de Banca Mondială, care a oferit cooperativei un grant în valoare de 350 de mii de dolari. Contribuția proprie a grupului de producători a constituit peste 22 milioane de lei (circa 1,1 mln de euro), dintre care 14 milioane lei – credit contractat prin intermediul Proiectului Livada Moldovei.

Depozitul frigorific are capacitatea de 1050 de tone și o suprafață totală de circa 2400 metri pătrați. Realizarea obiectivului investițional a condus la crearea a 20 de locuri de muncă noi în depozitul frigorific și pe linia de ambalare.

Cooperativa de Întreprinzător ”Darurile Daciei” a fost creată la începutul anului 2020 de către 5 fondatori, având drept activitate de bază lucrarea terenurilor agricole, inclusiv a plantațiilor multianuale. La momentul înregistrării, fondatorii lucrau circa 2600 ha de terenuri agricole. Structura constituie una dintre cele 47 grupuri de producători, create și finanțate de Proiectul Agricultura Competitivă în Moldova.

Valoarea totală a investițiilor realizate de grupurile de producători finanțate de MAC-P se ridică la peste 35 milioane de dolari. Capacitatea totală a infrastructurii post-recoltă, create de beneficiari, constituie circa 39 000 tone.

Foto: MAC-P

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!