ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În R. Moldova a fost lansată o platformă pentru vânzarea produselor ecologice

09:25 | 14.07.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 14 iul. /MOLDPRES/. Prima platformă de vânzare online a produselor agroalimentare ecologice din țară a fost lansată ieri, de către Asociaţia Patronală „Alianţa Lanţului Valoric în Agricultura Ecologică din Moldova” (MOVCA), transmite MOLDPRES.

Platforma a fost creată cu susţinerea Programului „Farmer-to-Farmer”, finanțat de Agenția SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) și implementat de CNFA (Cultivating New Frontiers in Agriculture) Moldova.

„Platforma Biofood a fost înființată la solicitarea membrilor Asociației MOVCA cu scopul de a facilita legătura directă dintre producătorii și consumatorii de produse ecologice”, a declarat Victoria Ceban, director executiv la Asociația MOVCA.

Pe platformă au fost prezentate pentru comercializare peste o sută de produse - cereale, fructe, legume, miere, semințe, făină, uleiuri terapeutice și alimentare, ceaiuri din ierburi ş.a.

Potrivit Nadejdei Mocanu, director CNFA Moldova, crearea acestei platforme corespunde misiunii Programului „Farmer-to-Farmer” în ceea ce privește promovarea unor îmbunătățiri durabile în securitatea alimentară, precum și în procesarea, producerea și comerțul agricol.

Anul trecut Asociaţia Patronală „Alianţa Lanţului Valoric în Agricultura Ecologică din Moldova” a devenit membră a Federației Internaționale a Mișcărilor pentru Agricultură Ecologică (IFOAM), o comunitate de circa opt sute de afiliaţi din peste o sută de state. MOVCA este prima organizaţie din ţara noastră care a obţinut statutul de membru al IFOAM, astfel Republica Moldova este reprezentată pentru prima dată într-o structură internaţională din acest domeniu.

Foto simbol

img22005229

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!