ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova va atrage fonduri europene oferite de AFD pentru proiecte de dezvoltare

16:16 | 14.07.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 14 iul. /MOLDPRES/. R. Moldova va atrage fonduri europene oferite de grupul Agenției Franceze de Dezvoltare (AFD) pentru finanțarea proiectelor naționale. Parlamentul a ratificat astăzi acordul dintre Guvernul Republicii Moldova și cel al Franței privind activitățile AFD, Proparco și Expertise France în țara noastră, transmite MOLDPRES.

Potrivit acordului, fondurile oferite de grupul AFD vor fi utilizate pentru finanțarea proiectelor de dezvoltare națională a țării noastre. Anul trecut, AFD a primit mandat pentru a acorda asistență Moldovei prin instrumente de finanțare și expertiză tehnică. Astfel, agenția va sprijini proiecte de dezvoltare în domenii precum: reîmpădurirea și irigarea, modernizarea sistemelor de alimentare cu apă și a celor de canalizare, interconexiunile electrice și eficiența energetică a clădirilor.

Totodată, AFD va putea oferi împrumuturi pentru a sprijini programele de reformă, finanțarea studiilor de fezabilitate, investițiile și finanțarea sectorului privat.

Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Franței a fost semnat la Chișinău, în data de 15 iunie curent.

Foto simbol

img22005256

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!