ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Natalia Gavrilița a avut, la Washington, o întrevedere cu un senator american

20:16 | 21.07.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 21 iul. /MOLDPRES/. Soluțiile privind fortificarea securității energetice naționale, dar și depășirea crizei regionale au fost discutate, la Washington, la întrevederea prim-ministrului Natalia Gavrilița cu senatorul american, Christopher Andrew Coons. Părțile au făcut un schimb de opinii privind situația actuală de securitate și au vorbit despre modalitățile practice de a sprijini țara noastră, inclusiv pentru asigurarea stabilității și rezilienței economice și energetice, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Șefa Executivului a menționat că, în această perioadă, investițiile strategice în domeniul energetic sunt prioritare, iar autoritățile au setat mai multe obiective ce țin de  diversificarea surselor de energie. În același timp, potrivit premierului, în gestionarea acestei crize accentul este pus pe oameni și ajutorul pe care Guvernul îl poate oferi celor cu venituri modeste.

În acest sens, în scopul de a diminua impactul creşterii preţurilor la energie asupra consumatorilor social  vulnerabili, recent, a fost aprobată instituirea Fondului de reducere a vulnerabilității energetice. Crearea Fondului va permite acordarea în factură a compensațiilor lunare pentru consumul de gaze naturale, energie electrică și termică, precum și a unei subvenții pentru înlocuirea electrocasnicelor depășite tehnic cu unele eficiente din punct de vedere energetic. „Vom face în continuare tot ce este posibil pentru a proteja cetățenii noștri de scumpiri, iar asistența adițională din partea partenerilor noștri, în mod special din partea SUA, va fi extrem de utilă în acest sens”, a spus Natalia Gavrilița.

Oficialii și-au exprimat interesul pentru consolidarea parteneriatului moldo-american în sectoare cu potențial ridicat și au convenit să întreprindă eforturi comune pentru realizarea cu succes a proceselor de transformare, lansate în beneficiul oamenilor din Republica Moldova.  

Premierul Natalia Gavrilița a efectuat, în perioada 14-21 iulie, o vizită de lucru în SUA.

Foto: Guvern

img22005457

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!