ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Salariile angajaților „Liftservice" urmează a fi majorate cu 30%

09:57 | 04.08.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 4 aug. /MOLDPRES/. Salariile angajaților Întreprinderii Municipale „Liftservice" urmează a fi majorate cu 30%, începând cu luna octombrie curent, transmite MOLDPRES.

Solicitat de agenție, directorul întreprinderii, Petru Budurin, a subliniat că, majorarea va fi posibilă întrucât tariful pentru deservirea lifturilor din capitală a fost majorat cu 80%, începând cu 1 august curent.

„În primele zile ale lunii curente au fost transmise notificările cu calculele efectuate în baza noilor tarife aprobate de Consiliul Municipal Chișinău. Taxele urmează a fi colectate și transmise întreprinderii la finele lunii septembrie - începutul lunii octombrie. După primirea fondurilor, inițial vom achita datoria întreprinderii în sumă de 800 mii de lei (circa 40 mii de euro), care s-a acumulat în prima jumătate a anului curent, ulterior vom majora plățile salariale”, a spus Petru Budurin.

Conducerea „Liftservice" a specificat că, prioritar, vor fi majorate salariile muncitorilor din prima linie. „Este vorba de mecanici, operatori și lăcătuși. Aceste categorii de angajați sunt recrutate în alte întreprinderi private, unde li se oferă salarii mai mari, astfel riscăm să pierdem muncitorii. Totodată, depunem efort pentru a majora salariile tuturor angajaților, întrucât acestea sunt destul de mici”, a menționat Petru Budurin.

Întreprinderea Municipală „Liftservice" are circa 170 de angajați.

La mijlocul lunii iulie curent, tariful pentru deservirea lifturilor din capitală a fost majorat cu 80%. Până în prezent, taxa minimă achitată pentru acest serviciu era de 15 lei pentru o persoană, în urma majorării aceasta va constitui 27 de lei. Ultima dată, tarifele au fost ajustate în anul 2009.

În gestiunea „Liftservice" sunt circa 2300 de ascensoare din capitală. Peste 95% dintre acestea au depășit termenul de exploatare, care este de 25 de ani.

Foto: noi.md

img22005858

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!