ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 8 500 de străini au depus cereri de azil în Republica Moldova

16:03 | 08.08.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 8 aug. /MOLDPRES/. Peste 8 500 de cereri de azil în Republica Moldova au fost depuse la Biroul Migrație și Azil de la începerea războiului din Ucraina, transmite MOLDPRES.

Solicitat de agenție, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Daniel Mazepa, a specificat că, în prezent, pe teritoriul țării se află 76 121 de cetățeni ucraineni.

„Din numărul total de persoane, 41 696 sunt minori, iar 34 425 sunt maturi. În ultima perioadă, numărul cererilor depuse a scăzut, săptămânal fiind procesate circa 100 de solicitări”, a spus Daniel Mazepa.

Conform legislației, cetățenii străini se pot afla pe teritoriul Republicii Moldova provizoriu, pot solicita permis de ședere sau pot să obțină una din cele patru forme de protecție numite generic „azil”: statut de refugiat, protecție umanitară, protecție temporară și azil politic.

img22005965

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!