ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Polițiștii de frontieră și ofițerii FRONTEX vor verifica mijloacele de transport în zona de frontieră

11:13 | 09.08.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 9 aug. /MOLDPRES/. Mai multe echipaje mixte, formate din polițiști de frontieră și ofițerii FRONTEX, vor întreprinde măsuri de verificare a mijloacelor de transport în punctele de trecere a frontierei de stat, dar și pe traseele naționale din zona de frontieră, transmite MOLDPRES.

Potrivit Poliției de Frontieră, acțiunea se va desfășura pe parcursul acestei luni și are drept scop acumularea informațiilor privind acțiunile infracționale ale persoanelor suspecte, verificarea mijloacelor de transport și actelor acestora, monitorizarea situației operative pentru prevenirea și combaterea posibilelor cazuri de trafic ilicit de transport.

Totodată, echipele mixte vor întreprinde acțiuni pentru a depista și indisponibiliza autovehiculele neînregistrate/radiate din Registrul statelor de proveniență a mașinilor, dar și a celor furate. La fel, urmează a fi depistate mijloacele de transport cu elemente de modificare a numărului de identificare a șasiului și caroseriei auto prin ștergere, înlocuire sau modificare. De asemenea, urmează a fi stabilite persoanele implicate în traficul ilegal de mașini, rutele și modul de operare al acestora. 

Acțiunile comune sunt incluse în acordul semnat de Republica Moldova și Uniunea Europeană privind activitățile operative desfășurate de Agenția Europeană pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă în Republica Moldova (FRONTEX), care a intrat în vigoare la 8 iulie curent.

Documentul prevede implementarea acțiunilor comune pe teritoriul Republicii Moldova de către Poliția de Frontieră și FRONTEX, prin oferirea suportului necesar în asigurarea securității frontierei de stat, gestionarea crizei regionale și a fluxului de refugiați la frontiera moldo-ucraineană.

Foto: Poliția de Frontieră

img22005992

img22005992

img22005992

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!