ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Meteorologii anunță un sfârșit de săptămână ploios

14:29 | 12.08.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 12 aug. /MOLDPRES/. Un sfârșit de săptămână însoțit de ploi cu descărcări electrice, pe o mare parte din teritoriul țării, anunță Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS), transmite MOLDPRES.

Potrivit meteorologilor, sâmbătă, 13 august, se așteaptă valori termice diurne încadrate între 26-31 grade Celsius. Noaptea, mercurul termometrelor va indica până la 20 grade Celsius.

De mâine încep și ploile. Precipitații abundente cu descărcări electrice se așteaptă în regiunile de centru și nord. Va ploua și în sud, însă mai slab. Până pe 15 august rămâne valabilă şi avertizarea hidrologică de scurgere scăzută a apei.

Duminică, 14 august, se așteaptă vreme mai caldă cu 1-2 grade, atât ziua, cât și noaptea. Ploile vor continua în nord și centru, revenind de luni și în sud. Per ansamblu, săptămâna următoare va începe cu aceleași tendințe meteorologice, însă de miercuri, 17 august, canicula va reveni.

În această săptămână, pe 9 august, creștinii ortodocși de stil vechi l-au sărbătorit pe Sfântul Mare Mucenic Pantelimon, tămăduitorul bolnavilor, numit și Pintilie Călătorul. În popor se mai spune că din această zi, vara începe, treptat, să cedeze locul toamnei.

Foto: unsplash.com

img22006089

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!