ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

De astăzi, eliberarea pașapoartelor va fi mai ieftină şi fără restricții

11:57 | 15.08.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 15 aug. /MOLDPRES/. Agenţia Servicii Publice (ASP) a anunţat astăzi că, începând din 15 august 2022, toți cetățenii Republicii Moldova își pot perfecta pașapoartele fără restricții și fără a prezenta documente confirmative, transmite MOLDPRES.

Tariful la perfectarea pașaportului în termen de 20 de zile lucrătoare a fost diminuat de la 850 la 650 de lei. „Cetăţenii pot să-şi perfecteze două pașapoarte concomitent sau să solicite al doilea act, chiar dacă au deja unul valabil”, indică ASP.

De asemenea, prin intermediul serviciului MDelivery, poate fi solicitată livrarea pașapoartelor la domiciliu, atât în țară, cât și peste hotare.

„Pașapoartele pot fi perfectate la orice centru multifuncțional, indiferent de înregistrarea la domiciliu sau reședință, atât în baza programărilor prealabile, cât și conform principiului rândului viu”, rezumă sursa citată.

Foto: ASP

 

img22006134

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!