ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În ţară se menţine Cod Galben de instabilitate atmosferică

11:33 | 17.08.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 17 aug. /MOLDPRES/. Serviciul Hidrometeorologic de Stat a anunțat şi pentru astăzi Cod Galben de instabilitate atmosferică, transmite MOLDPRES.

Conform meteorologilor, pe 17 august, în intervalul orelor 13.00-22.00, se prevăd descărcări electrice, izolat averse puternice (15-45 l/m2) însoțite de vijelie de până la 15-20 metri pe secundă și grindină.

În următoarele zile se vor înregistra până la 32 de grade Celsius, ziua, şi până la 20 grade noaptea.

În caz de Cod Galben, condițiile vremii sunt potențial periculoase, fenomenele meteorologice prognozate (averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, temperaturi ridicate sau scăzute, risc de creșteri de debite şi niveluri în râuri şi râulețe etc.) sunt obișnuite pentru teritoriul țării, însă temporar pot deveni periculoase pentru anumite activități socio-economice.

Foto: SHS

img22006198

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!