ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O polițistă din Căușeni a fost reținută de CNA

12:08 | 18.08.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 18 aug. /MOLDPRES/. O angajată a Inspectoratului Național de Securitate Publică a fost reținută astăzi de ofițerii anticorupție, fiind bănuită într-un dosar de trafic de influență. Polițista a fost denunțată de un șofer, pe care ar fi vrut să-l scape de punctele de penalizare, comunică MOLDPRES.

Potrivit CNA, șoferul susține că omul legii i-ar fi promis șoferului că poate să intervină pe lângă șefii ei care au acces la sistemul centralizat de evidență a punctelor de penalizare și să-i determine să radieze informația din program. Pentru fiecare punct din cele 13 acumulate de denunțător, angajata INSP ar fi cerut câte 10 euro - în total 130 de euro. Aceasta l-ar fi rugat pe denunțător să transfere banii, în două tranșe, pe două carduri bancare.

În dimineața zilei au fost efectuate percheziții la biroul de serviciu al polițistei de la Inspectoratul de Poliție Căuşeni, la domiciliul și în automobilul acesteia. De asemenea, au fost ridicate mai multe informații din sistemul centralizat al Serviciului Tehnologii Informaționale al MAI.

img22006229

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!