ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Viceprim-ministrul Oleg Serebrian a efectuat o vizită de lucru în satul Talmaza

19:38 | 19.08.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 19 aug. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul pentru reintegrare Oleg Serebrian, însoțit de reprezentanții Biroului politici de reintegrare și a Oficiului teritorial al Cancelariei de Stat, a efectuat o vizită de lucru în satul Talmaza, raionul Ștefan Vodă, în cadrul căreia s-a documentat cu cele mai stringente probleme din localitate, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare.

Discuții productive au fost purtate cu primarul, reprezentanții instituțiilor publice locale, fermierii, cadrele didactice și din sfera culturii, cetățenii din localitate.

Au fost abordate probleme din domeniul agriculturii și ecologiei în contextul crizei provocate de seceta din anul curent, dificultățile întâmpinate de cadrele didactice și personalul din domeniul educației și culturii, necesitățile de prestare a serviciilor medicale calitative și accesibile, proiectele implementate la nivel local ce vizează promovarea politicilor de tineret și promovarea măsurilor de încredere între ambele maluri ale Nistrului.

Vizite au fost desfășurate la Casa de Cultură, Biblioteca publică nr.1, Gimnaziul „Anatolie Sîrghi”, Gimnaziul „Ștefan Ciobanu” și Grădiniţa de copii nr. 1 ,,Licurici”, cu familiarizarea despre activitatea acestora și necesitățile de asistență curente.

S-au adus mulțumiri pentru proiectele finanțate prin intermediul Programului activităților de reintegrare a țării, s. Talmaza recepționând în acest sens un buget de 1,23 mln de lei pentru implementarea a 6 proiecte de interes comunitar (iluminare stradală, amenajarea unui teren de joacă în parc, îmbunătățirea sistemului de epurare și canalizare la Centrul cultural multifuncțional).

Vicepremierul a menționat că problemele enunțate în cadrul vizitei de lucru vor fi coordonate cu autoritățile naționale de profil și vor fi identificate căi viabile de rezolvare a acestora.

A fost încurajată aplicarea mai activă cu proiecte de dezvoltare comunitară la programele de asistență oferite de către donatorii internaționali.

Foto: Biroul de reintegrare

img22006271

img22006271

img22006271

img22006271

img22006271

img22006271

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!