ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Alături de Ucraina sunt gândurile și rugăciunile a miliarde de oameni, potrivit Nataliei Gavriliţa

16:51 | 24.08.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 24 aug. /MOLDPRES/. Azi se împlinesc şase luni de când țara noastră vecină Ucraina este victima unui război violent, care duce zilnic la pierderi de vieți omenești, distrugeri enorme și costuri catastrofale pentru milioane de familii din Ucraina. Și în același timp azi e Ziua Independenței Ucrainei, o țară alături de care în aceste momente sunt gândurile și rugăciunile a miliarde de oameni, a declarat prim-ministrul Republicii Moldova, Natalia Gavriliţa, la conferinţa de presă de după şedinţa de astăzi a Guvernului, transmite MOLDPRES.

„Pentru țara noastră acest război aduce cheltuieli și riscuri enorme. Oamenii noștri aud sunetele bombelor, adăpostesc refugiați, privesc zilnic la știri imaginile războiului și urmărim, alături de întreaga umanitate cum au loc lupte și bombardamente în statul nostru vecin.

Suntem supuși unor presiuni mărite în ceea ce ține de aprovizionarea cu produse de import, organizarea exporturilor, tentative de a destabiliza situația internă, de a manipula și tensiona cetățenii prin intermediul multiplelor știri false și informații propagandistice”, a estimat premierul.

Potrivit Nataliei Gavriliţa, autorităţile sunt vigilente în continuare şi „ca Guvern, facem tot posibilul să asigurăm securitatea țării, să ne asigurăm că facem față la fiecare provocare”.

„E greu în așa momente să feliciți Ucraina, pentru că nu îmi imaginez cum e să treci prin așa o sărbătoare în timp ce orașele sunt atacate cu rachete și cred că unica felicitare acceptabilă este urarea de pace. Le dorim vecinilor noștri ucraineni ca acest calvar să se termine și să revină cât mai rapid la reconstrucția țării, la viața pașnică”, a rezumat şefa Cabinetului de miniștri.

img22006367

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!