ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comercianți din Emiratele Arabe Unite vor achiziţiona fructe moldoveneşti

09:13 | 26.08.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 26 aug. /MOLDPRES/. Pentru acest sezon comercianți din Emiratele Arabe Unite (EAU) sunt interesați să achiziționeze mere, pentru anul viitor ar dori să cumpere și cireșe, iar în perspectivă - struguri moldovenești. Despre aceasta a discutat reprezentantul unei companii importatoare de fructe pentru EAU și țările din vecinătate, care a vizitat săptămâna curentă Moldova Fruct, la invitația Asociației și proiectului Agenției SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) Agricultura Performanta în Moldova, transmite MOLDPRES.

Reprezentantul companiei a venit în această perioadă pentru documentare în privința sortimentului de soiuri, discuții cu potențialii furnizori pe aspecte ce țin de tranzacții.

„Principalele cerințe enunțate de cumpărător față de merele moldovenești sunt: soiul Gala - colorație roșie intensă, alte soiuri de mere roșii dulci, mere verzi - Granny Smith, Golden”, indică Asociaţia Moldova Fruct.

Moldova Fruct a avut primele discuții cu reprezentanții companiei respective în noiembrie 2021, în cadrul unei misiuni în Emiratele Arabe Unite și ulterior la expoziția Fruit Logistica 2022 de la Berlin, Germania.

Foto: Moldova Fruct

img22006400

img22006400

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!