ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Patrimoniul Rezervației „Orheiul Vechi” va fi restaurat într-un proiect susţinut de România

09:29 | 30.08.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 30 aug. /MOLDPRES/. Patrimoniului cultural și istoric al Rezervației „Orheiul Vechi” din R. Moldova și al Casei memoriale „George Enescu” din Liveni, Botoșani (România) va fi restaurat în baza proiectului transfrontalier "History and Music - values that bring us together", accesat în cadrul Programului Operaţional Comun România - Republica Moldova 2014-2020, a anunțat ieri Ministerul Culturii, transmite MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, reprezentanții Oficiului de Gestionare a Programelor de Asistență Externă au efectuat o vizită de documentare la Ministerul Culturii pentru a discuta cu secretarul de stat, Ion Budeci, și directorul Rezervației Cultural-Naturale ”Orheiul Vechi”, Ion Ciobanu, despre obiectivele și activitățile planificate în cadrul proiectului.

Proiectul are un buget de circa 1,4 milioane de euro şi a fost obţinut în urma parteneriatului dintre Muzeul Judeţean de Istorie Botoşani, în calitate de partener, şi Ministerul Culturii din Republica Moldova, în calitate de aplicant. 

Foto: Ministerul Culturii

img22006484

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!