ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Muzeul Național de Istorie este deschisă expoziția ”Promotori ai identității și valorilor naționale”

14:22 | 30.08.2022 Categorie: Cultură

Chişinău, 30 aug. /MOLDPRES/. În contextul sărbătorilor naționale Ziua Independenței și Limba Noastră cea Română, o expoziție cu genericul ”Promotori ai identității și valorilor naționale” este deschisă la Muzeul Național de Istorie a Moldovei, informează MOLDPRES.

Evenimentul este organizat de instituția gazdă în colaborare cu organizația obștească „Șezătoarea Basarabiei”.  

Expoziția reunește 70 de piese, un set de fotografii și piese etnografice (cămăși tradiționale, marame, brâie etc.) din colecțiile Muzeului Național de Istorie a Moldovei și imagini fotografice ale unor cămăși tradiționale pentru femei, bărbați și copii, realizate de către membrii comunității „Șezătoarea Basarabiei”, care întrunește oameni de diferite profesii – cadre didactice, ingineri, contabili, economiști, medici, jurnaliști, artiști, cercetători – toți  îndrăgostiți de costumul tradițional românesc și promotori activi ai identității și valorilor naționale.

Potrivit organizatorilor, portul popular reprezintă unul dintre elementele definitorii ale culturii unui neam, un punct de reper, atunci când vorbim despre identitate, și o emblemă a identității naționale. Fie că sunt prezentate în stil clasic și conservate sau preluate și reinterpretate, simbolurile portului popular sunt mereu actuale.

Expoziția va fi deschisă până la 30 septembrie.

img22006499

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!