ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În R. Moldova va fi instituit Serviciul de evidență și circulație a bunurilor culturale mobile

14:49 | 15.09.2022 Categorie: Cultură

Chişinău, 15 sep. /MOLDPRES/. În Republica Moldova va fi instituit Serviciul de evidență și circulație a bunurilor culturale mobile. Un proiect de lege în acest sens a fost aprobat astăzi în prima lectură de Parlament, comunică MOLDPRES.

Potrivit proiectului, Serviciul va avea atribuția de expertizare, clasare, digitizare, arhivare a dosarelor, completare și gestionare a Registrului național al patrimoniului cultural național mobil.

Documentul are drept scop de a facilita accesul cetățenilor la serviciile de expertizare a bunurilor culturale mobile, eliberarea certificatelor și adeverințelor de export, a notificărilor de import, precum și colaborarea eficientă cu Serviciul Vamal pentru monitorizarea deplasării bunurilor culturale mobile.

Expertizarea bunurilor culturale mobile va fi efectuată pe următoarele domenii de specializare: arheologie, paleontologie, zoologie, heraldică, numismatică, etnografie, artă plastică și decorativă, carte veche, manuscrise, automobile de epocă.

Foto: Parlament

img22006947

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!