ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Maia Sandu a participat la funeraliile de stat ale Reginei Elisabeta a II-a

16:54 | 19.09.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 19 sep. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a participat, duminică și luni, la funeraliile de stat ale Reginei Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. Alături de șefi de state și de guverne din toată lumea, reuniți în aceste zile la Londra, Președintele Maia Sandu i-a adus regretatei suverane britanice un omagiu în numele tuturor cetățenilor Moldovei, informează MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al Președinției.

Maia Sandu a participat la recepția oferită în memoria Reginei Elisabeta a II-a duminică, la Palatul Buckingham, de Regele Charles al III-lea. Luni șefa statului a luat parte la serviciul divin dedicat Reginei Elisabeta a II-a la Catedrala Westminster.

„Regina Elisabeta a II-a a condus Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord și Comunitatea Națiunilor timp de șapte decenii, cu demnitate și un simț profund al datoriei. Au fost ani de progres tehnologic și transformări sociale profunde, ani care - inclusiv datorită Marii Britanii - au adus mai multă libertate, bunăstare și pace țărilor lumii. Viața Reginei Elisabeta a II-a ne oferă un exemplu ilustrativ de devotament și slujire poporului - slujire profund apreciată și respectată. Prin exemplul său, suverana inspiră, astăzi, oameni de stat, funcționari și demnitari din întreaga lume”, a menționat Președintele Maia Sandu.

img22007051

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!