ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Maia Sandu s-a întâlnit cu Secretarul General al ONU

13:03 | 21.09.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 21 sep. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a discutat la New York, în marja celei de-a 77-a Adunări Generale a ONU, cu Secretarul General al Națiunilor Unite, António Guterres. Oficialii au vorbit despre situația de securitate din regiune, consecințele războiului din Ucraina și crizele cu care se confruntă în acest context țara noastră, comunică MOLDPRES.

Serviciul prezidențial de presă a relatat că șefa statului a spus că războiul din Ucraina are un impact economic și social major asupra țării și a cetățenilor noștri. Drept urmare, Moldova are nevoie de sprijinul comunității internaționale pentru a face față crizelor energetică și economică, care riscă să se amplifice odată cui venirea iernii, și pentru a-i susține pe cei mai afectați de creșterea prețurilor.

La fel, șefa statului a reiterat angajamentul ferm al țării noastre de a contribui la identificarea soluțiilor comune pentru provocările globale. Președintele și-a exprimat convingerea că, astăzi, este important să sprijinim accesul fiecărui copil, din orice țară, la educație de calitate și să întreprindem acțiuni concrete față de amenințările generate de schimbările climatice, tot mai accentuate.

Marți și miercuri, șefa statului, Maia Sandu se află la New York, unde participă la Adunarea Generală a ONU, eveniment anual care pune în discuție subiecte de interes global.

Foto: Președinție

img22007111

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!