ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Maia Sandu s-a întâlnit cu mai mulți șefi ai misiunilor diplomatice acreditate la Chișinău

18:50 | 26.09.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 26 sep. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut astăzi o întrevedere cu mai mulți ambasadori acreditați în țara noastră, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al instituției prezidențiale.

Discuțiile au vizat provocările economice și de securitate, cu care se confruntă Republica Moldova și întreaga regiune ca urmare a agresiunii ruse față de Ucraina.

Președintele Maia Sandu a mulțumit țărilor partenere pentru susținerea financiară și umanitară de care Moldova a beneficiat odată cu începerea războiului și care ne-a ajutat să gestionăm criza refugiaților din țara vecină.

Șefa statului a menționat importanța suportului politic al țărilor europene, dar și efortul personal făcut de ambasadorii acreditați la noi pentru ca Republica Moldova să obțină statutul de țară candidată la aderare.

Maia Sandu a subliniat că integrarea europeană este scopul spre care sunt îndreptate acum toate eforturile autorităților de la Chișinău și că se lucrează la realizarea reformelor în domeniile evidențiate în opinia Comisiei Europene.

Foto: Președinție

img22007241

img22007241

img22007241

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!