ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Toți sportivii din R. Moldova au câștigat medalii la Campionatul European de Para Powerlifting

20:32 | 29.09.2022 Categorie: Sport

Chişinău, 29 sep. /MOLDPRES/. Lotul naţional paralimpic al Republicii Moldova a înregistrat rezultate remarcabile la Campionatul European de Para Powerlifting, care s-a desfăşurat în perioada 24-29 septembrie la Tbilisi, Georgia, informează MOLDPRES.

Surse de la Ministerul Educației și Cercetării au relatat că Ştefan Roşca a reuşit să cucerească două medalii de argint în categoria de până la 107 kg.

La rândul său, Larisa Marinenkova a luat argintul și medalia de bronz în categoria de greutate de până la 73 kg.

Egor Briculschi, fiind la prima sa participare la campionat, a reuşit să devină campion european printre juniori la categoria de greutate 80 kg.

Iar Denis Raiul s-a clasat pe locul 3.

Campionatul de la Tbilisi a reprezentat o etapă obligatorie în calificarea la Jocurile Paralimpice de la Paris, care vor avea loc în 2024.

img22007324

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!