ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Asistenții sociali și asistenții parentali vor avea salarii mai mari

11:44 | 30.09.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 30 sep. /MOLDPRES/. Parlamentul a votat astăzi în cea de-a doua lectură creșterea claselor de salarizare pentru asistenții sociali comunitari și asistenții parentali profesioniști cu studii profesional tehnice. Salariile majorate vor fi calculate pentru luna septembrie, comunică MOLDPRES.

În urma modificărilor operate în legislație, vor fi majorate clasele de salarizare pentru cadrul didactic de sprijin, personalul medical din cadrul instituțiilor penitenciare, unele categorii de personal de specialitate din domeniul expertizei judiciare, formării judiciare, asistenței juridice garantate de stat.

Concomitent, în contextul acordării Republicii Moldova a statutului de țară candidat pentru aderare la Uniunea Europeană, va fi stabilit un spor suplimentar la salariu pentru realizarea sarcinilor prioritare de aderare a țării la UE.

Foto simbol

img22007342

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!