ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Biroului politici de reintegrare

14:32 | 07.10.2022 Categorie: Comunicate

Forumul „Impulsionarea absorbției fondurilor europene de către Republica Moldova – țară candidată la UE” a avut loc astăzi în comuna Budești, municipiul Chișinău 

Chişinău, 7 oct. /MOLDPRES/. Șeful Secției proiecte asistență din cadrul Biroului politici de reintegrare, Eugen Cara a participat astăzi la Forumul „Impulsionarea absorbției fondurilor europene de către Republica Moldova – țară candidată la UE”, eveniment organizat în comuna Budești, municipiul Chișinău și desfășurat cu participarea specialiștilor din cadrul Asociației Comunelor din România. 

Scopul evenimentului este de a susține autoritățile Republicii Moldova în demersul de Integrare Europeană prin stabilirea parteneriatelor interinstituționale care vor impulsiona rata de absorbție a fondurilor europene (pre-aderare) preluând bunele practici ale omologilor din România și extinderea rețelei de cooperare pentru viitoarele parteneriate. 

Reprezentantul Biroului politici de reintegrare a exprimat un mesaj de sprijin din partea autorităților publice centrale pentru localitățile antrenate în implementarea proiectelor europene de dezvoltare, referindu-se în mod special la cele din Zona de Securitate, în care aceste proiecte au menirea să apropie nu doar integrarea Republicii Moldova în UE, dar și reintegrarea țării. 

Pe această cale Eugen Cara a adus sincere mulțumiri colegilor din România care dintotdeauna au susținut parcursul european al Republicii Moldova și contribuie esențial la europenizarea autentică a țării noastre.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!