ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Din 11 octombrie, R. Moldova primește integral energie electrică de la MGRES

11:47 | 11.10.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 11 oct. /MOLDPRES/. Din 11 octombrie, începând cu ora 03:00 dimineața, Republica Moldova primește integral energie electrică de la MGRES. Acest lucru este posibil deoarece MoldovaGaz a alocat suplimentar către MGRES 0,9 milioane de m3 de gaz pentru a produce necesarul de energie electrică pentru 24 de ore, a anunţat astăzi vicepremierul Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale, transmite MOLDPRES.

„Ieri, 10 octombrie, peste 80 de rachete criminale rusești au lovit țara vecină Ucraina, răpind viețile oamenilor și făcând distrugeri cumplite. O parte dintre aceste rachete au lovit infrastructura energetică și au cauzat oprirea exportului de electricitate către Uniunea Europeană și Republica Moldova. Țara noastră este direct afectată de bombardamentele teroriste rusești asupra Ucrainei, având în vedere că achiziționăm din țara vecină 30% din energia electrică consumată”, a punctat Andrei Spînu.

Potrivit oficialului, acum prioritatea noastră este să asigurăm țara pentru următoarea perioadă cu energie electrică la cel mai mic preț posibil în această situație complicată.

„Ieri am avut discuții cu Ucraina, România, Uniunea Europeană ca să găsim împreună o soluție bună pentru moldoveni. Voi continua să informez cetățenii și presa în legătură cu acțiunile noastre. Energia electrică este importantă și vom încerca sa rezolvam împreună problemele care apar. Dar viața oamenilor e cea mai importantă, cea mai scumpă. Exprim sincere condoleanțe ucrainenilor care au pierdut în aceste atacuri oameni dragi. Republica Moldova este alături de poporul ucrainean”, a conchis Andrei Spînu.

img22007610

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!