ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CET Sursa I a trecut la regimul de funcționare pe bază de păcură

08:15 | 12.10.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 12 oct. /MOLDPRES/. Întreprinderea Termoelectrica S.A. a anunţat ieri că a efectuat lucrările necesare pentru trecerea Centralei Electrice cu Termoficare (CET) Sursa I la utilizarea mixtă a păcurii și gazelor naturale, transmite MOLDPRES.

Potrivit întreprinderii, începând cu data de 11 octombrie, CET a trecut la un regim de funcționare pe bază de păcură în calitate de combustibil, cu utilizarea minimă a gazelor naturale în procesul tehnologic. „Pentru moment, Centrala activează în baza unui regim ce permite majorarea sarcinii termice și electrice, la necesitate”, conform Termoelectrica S.A.

CET Sursa I este principala sursă de producere a energiei termice și electrice a Societății pe Acțiuni Termoelectrica și un important obiect energetic al țării. CET Sursa I asigură producerea energiei termice și energiei electrice în regim de cogenerare, ce presupune producerea a două tipuri de energie (termică și electrică) în baza aceluiași combustibil.

Foto: termoelectrica.md

img22007635

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!