ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Orchestra Națională de Tineret efectuează un turneu în localitățile din țară

14:19 | 12.10.2022 Categorie: Cultură

Chişinău, 12 oct. /MOLDPRES/. Trei concerte au avut loc zilele acestea la Bălți, Drochia și Soroca, prezentate de către Orchestra Națională de Tineret, condusă de Andriano Marian. În cadrul concertelor au fost interpretate cântecele anilor ‘80 ale artiștilor consacrați ai R. Moldova, precum: Ștefan Petrache, Anatol Dumitraș, Mihai Dolgan, Oleg Milștein, Valentin Dânga și Petre Teodorovici, informează MOLDPRES.

Solicitat de agenție, Andriano Marian a menționat că, de-a lungul anilor, Moldovan National Youth Orchestra promovează o societate deschisă prin intermediul muzicii. Potrivit sursei citate, turneul „Țară mică — dulce cântec!” este un proiect prin care organizatorii și-au propus să fie transmise emoțiile și nostalgia cântecelor anilor ‘80, precum și adevărata valoare a marilor muzicieni ai Moldovei.

„Suntem fericiți că am readus muzica anilor ‘80 de acasă într-un format restilizat sub o manieră simfonică, iar piesele interpretate au prins din nou viață. Acest proiect este apreciat atât de către tânăra generație, cât și de părinții, bunicii, mătușile și unchii noștri. Scopul acestui turneu este de a aduce armonia și incluziunea socială, în aceste timpuri dificile prin care trece întreagă lume”, a menționat Andriano Marian, dirijorul Orchestrei Naționale de Tineret a Moldovei.

Alte cinci concerte din cadrul turneului vor fi organizate și în alte regiuni din țară, unul dintre care va fi și la Chișinău. Zilele evenimentelor vor fi anunțate în curând pe pagina Orchestrei Naționale de Tineret.

Turneul muzical național „Țară mică — dulce cântec!” este organizat de către Orchestra Națională de Tineret a Moldovei, alături de Ministerul Culturii și Ministerul Educației și Cercetării, cu suportul financiar al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID).

img22007664

img22007664

img22007664

img22007664

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!