ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Primul proiect din Programul „Satul European” a fost dat în exploatare la Revaca

09:14 | 17.10.2022 Categorie: Sport

Chişinău, 17 oct. /MOLDPRES/. Primul proiect de infrastructură socială din cadrul Programului Național „Satul European”, un teren de fotbal, a fost dat în exploatare ieri, în satul Revaca, localitate ce face parte din orașul Sângera, transmite MOLDPRES.

„Cei 3500 de localnici dintre care elevii gimnaziului, copii, tineri și adulți, vor beneficia de o infrastructură sportivă modernă. Terenul a fost construit în curtea gimnaziului din localitate, acesta are o suprafață de 1500 m2 și dispune de tribune, gazon, gard de protecție și toate facilitățile pentru sportivi și microbiști”, indică Ministerul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale (MIDR).

Valoarea proiectului este de 2,1 milioane de lei (circa o sută de mii de euro), bani alocați din Fondul Național de Dezvoltare Regională și Locală. „Urmare a construcției terenului de fotbal, cei peste 1300 de elevi din instituțiile de învățământ din oraşul Sângera și satul Revaca pot deja desfășura competiții sportive și alte activități socio-educative”, conform MIDR.

După lansarea oficială a evenimentul, pe teren s-a disputat primul meci de fotbal, între echipele locale, în cadrul căruia a jucat și vicepremierul Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale.

Proiectul selectat în cadrul Programului Național „Satul European” face parte din Măsura 2.3 Construcția și renovarea infrastructurii sociale, care mai include alte 71 de proiecte.

Președintele R. Moldova, Maia Sandu, a anunțat în luna martie despre lansarea Programului Național de dezvoltare locală „Satul European”. În acest an, programul are un buget de 470 mln de lei. Alte 300 mln de lei din cadrul programului au fost alocate proiectelor de dezvoltare regională.

Foto: MIDR

img22007752

img22007752

img22007752

img22007752

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!