ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Trei persoane au fost reținute de CNA pentru mită

11:28 | 19.10.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 19 oct. /MOLDPRES/. Un polițist de frontieră, directorul unui centru de pregătire a specialiștilor Armatei Naționale și un complice al acestora au fost reținuți de CNA și procurori pentru o mită de 24 000 de lei (circa 1200 de euro), comunică MOLDPRES.

Potrivit CNA, cei trei sunt cercetați într-un dosar de trafic de influență, corupere pasivă și fals în acte publice. Aceștia sunt bănuiți că ar fi luat mită în valoare de 24 000 de lei pentru a ajuta un bărbat să obțină mai ușor permisul de conducere.

Conform anchetei, polițistul de frontieră, în complicitate cu șeful filialei Cantemir a Centrului de pregătire a specialiștilor pentru Armata Națională, ar fi pretins și primit de la un bărbat 24 000 de lei, sub pretextul că ar avea influență asupra mai multor angajați ai filialei Cantemir a Centrului și ai Secției înmatricularea mijloacelor de transport și calificarea conducătorilor auto din Cahul care, la rândul lor, ar putea favoriza susținerea cu succes a examenului auto, cu toate că solicitantul nu a frecventat orele de instruire și se afla în evidența medicului narcolog.

În urma măsurilor speciale de investigaţie şi acţiunilor de urmărire penală, cei trei au fost recunoscuți în calitate de bănuiți și reținuți pentru 72 de ore.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!