ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Kadîrov a recunoscut pierderi importante în rândul luptătorilor săi din Ucraina

13:50 | 28.10.2022 Categorie: Externe

Moscova, 28 oct. /MOLDPRES/. Liderul cecen, Ramzan Kadîrov, a recunoscut că a suferit pierderi importante în rândul luptătorilor săi din Ucraina după un atac de artilerie lansat de trupele ucrainene, relatează MOLDPRES cu referire la AGERPRES.

Kadîrov a scris joi pe canalul său de Telegram că "douăzeci şi trei de luptători au murit şi 58 au fost răniţi".

Presa ucraineană a informat la începutul acestei săptămâni că o unitate cecenă din sudul regiunii ucrainene Herson, controlată de Rusia, a dezvăluit locaţia sa prin intermediul unor fotografii postate pe reţelele sociale, ceea ce a atras lovituri de artilerie ucrainene asupra sa.

Chiar din primele zile ale războiului lansat de Rusia în Ucraina în urmă cu peste opt luni, Kadîrov s-a remarcat ca fiind unul dintre cei mai înverşunaţi susţinători ai conflictului şi şi-a trimis proprii luptători în Ucraina. Kadîrov a cerut de asemenea utilizarea de arme nucleare în Ucraina.

Volodimir Zelenski a comparat lupta ţării sale împotriva Rusiei cu rezistenţa anti-nazistă din cel de-Al Doilea Război Mondial, spunând că Rusia urmăreşte aceleaşi obiective ca regimul nazist.

Zelenski a spus că "forma răului s-a schimbat, dar esenţa este aceeași".

Șeful statului ucrainean a mai menționat că Rusia a trecut de la statutul de ţară vecină, la cel de agresor şi apoi de terorist, şi se face vinovată de crime de război.

Foto: telegram

img22008136

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!