ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Sfârșitul lunii octombrie va fi cu temperaturi generoase, fără ploi

14:13 | 28.10.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 28 oct. /MOLDPRES/. Ultimul weekend din octombrie se anunță cu temperaturi generoase, fără precipitații, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul Hidrometeorologic de Stat.

Potrivit meteorologilor, sâmbătă, 29 octombrie, ziua se așteaptă valori termice încadrate între 17-22 grade Celsius. Noaptea, termometrele vor indica maxima de 12 grade de căldură.

Duminică, va fi mai rece faţă de sâmbătă, însă mercurul termometrelor va urca până la 20 de grade. Această tendinţă meteorologică se va menţine şi la începutul săptămânii următoare.

Pe 27 octombrie, creştinii ortodocşi de stil vechi au sărbătorit Ziua Sfintei Parascheva, care este marcată de o serie de tradiții, obiceiuri și superstiții, însemnând începerea pregătirilor de iarnă. Se mai spune că așa cum este vremea de Sf. Parascheva, așa va fi până la Sfântul Dumitru (8 noiembrie). Totodată, o altă superstiție arată că așa cum va fi vremea în ziua Cuvioasei, așa va fi și în celelalte sărbători din acest an.
 

img22008138

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!